Automatizálás Vákuumtechnika Méréstechnika   Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőségeink

 

 

Gázrugók  -  Blokkolható gázrugók

                         
 

Gázrugók
Rugózóan blokkolható gázrugók

 
 

Felhasználási területe leginkább a bútoroknál és az autóbusz ülések állításánál elterjedt.

A dugattyú két  oldala közötti gázátáramlást a beépített, alaphelyzetben zárt szelep meggátolja, mely szelep a dugattyúrúdban kivezetett rudazattal működtethető. A szelep nyitott állásában a gázrugó a standard gázrugónak megfelelően működik.

Ha a dugattyú egy adott helyzetében zárjuk a szelepet, akkor a dugattyú minimális elmozdulása után erőegyensúly alakul ki, így a dugattyú rugózóan blokkolódik.
 

 
   

 

 

 
 

Gázrugók
Keményen blokkolható gázrugók

 
 

A dugattyú a löket menetén tetszőlegesen reteszelhető, leggyakrabban kozmetikai, fogorvosi és kórházi ágyaknál, székeknél használatos.

Ezeknél a gázrugóknál a gáztér mellett egy segéddugattyúval elválasztott olajtér is van, és a dugattyú mindig olajtérben helyezkedik el. Attól függően, hogy a gáztér hol található, megkülönböztetünk húzásra, illetve nyomásra keményen blokkolható gázrugókat.

Mindkét esetben a dugattyú egyik oldalán csak olajtér található, ezért zárt szelepállásnál a dugattyú ebbe az irányba nem tud elmozdulni, ellenkező irányba pedig csak akkor, ha a külső erő a dugattyúra ható gáznyomórerőt felülmúlja. Dugattyú a löket mentén tetszőleges helyzetben blokkolható. Ha a szelep nyitva van, akkor a gázrugó a standard gázrugónak megfelelően működik.
 

 
   

 

 

lap tetejére

vissza az előző oldalra


  Kezdőlap Megrendelés és kiszállítás Általános Szállítási Feltételek Jognyilatkozat  

© Copyright 2009 - PneuPlus Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. - Minden jog fenntartva.