Automatizálás Gázrugók Méréstechnika   Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőségeink

 


 

Szolgáltatásaink  -  Üzemdiagnosztika  -  Energetikai mérés sűrített levegős berendezéseken, léghálózatokon
 

 

PneuPlus ÜzemDiagnosztika = Energiamegtakarítás

Tapasztalataink szerint az üzemek sűrített levegő felhasználásban, az üzemeltetésükben lévő gépek, léghálózatok és légkompresszorok energia megtakarítási lehetőségeit csak töredékében használják ki. Mérési eredményeink azonban bizonyítottan kimutatják, hogy a sűrített levegővel kapcsolatos energiaköltségek 15-20%-át optimális üzemeltetés esetén meg lehet spórolni.

A diagnosztikai vizsgálat eredményeképp átfogó képet kaphat a sűrített levegő termelő kompresszorállomások és a hozzá tartozó hálózatok, berendezések pontos áramfogyasztásáról, az üzem másodpercenkénti aktivitásáról, és az elfogyasztott levegő mennyiségéről.

Folyamatos - általában egy heti - méréssel a rendszer diagnosztikáját működő üzem mellett, valamint nyomás alatt, de kikapcsolt üzem mellett  egyaránt elvégezzük, így megállapítható mind a levegő-felhasználó berendezések áram- és levegő fogyasztása, mind a léghálózati szivárgások által előidézett veszteségek.
 

Áramfogyasztás csökkentés - alacsonyabb környezeti terhelés

A mérést a kompresszorhoz csatolt mérőkofferrel, és a léghálózatba beépített áramlásmérő szenzorral végezzük.  A mérőberendezés egyidejűleg több kompresszor villamos adatainak tárolására, és a légrendszer nyomásértékeinek, áramlási értékeinek rögzítését végzi.
A mérési eredményről nyomtatott és elektronikus formában grafikonokon prezentáljuk Önnek a mérési eredményeket. Az eredmények közös kiértékelésénél javaslatot teszünk az esetleges üzemeltetési hiányosságok kiküszöbölésére, és a működtetés optimalizálási lehetőségeinek vizsgálatára.

A berendezések fogyasztásának és kihasználtságának teljes ismeretében költségcsökkentő javaslatokat tehetünk partnereinknek. Az elkészített szimulációkkal bizonyított megtakarításokat és energia-újrahasznosító lehetőségeket tudunk bemutatni, amely fejlesztések esetén kimutatható megtérülést biztosít vevőink számára.

Tapasztalatok szerint a sűrített levegős-rendszerek szükséges átalakításai (beszerzések, felújítások, a vezérlés átprogramozása) átlagosan egy éven belül megtérülnek a "villanyszámlák" megtakarításából.

 

A mérés időpontjáról, helyszínéről és egyéb részleteiről egyeztessen munkatársunknál!

 

 

 

© Copyright 2009 - PneuPlus Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. - Minden jog fenntartva.