Automatizálás Gázrugók Méréstechnika   Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőségeink

 


 

Szolgáltatásaink  -  Szaktanácsadás, tudástár  -  Kompresszor működése

 

 

1. fázis

A levegő belép a sűrítőházba a beömlőnyíláson

2. és 3. fázis

Ha a rotorok a beömlőnyílás előtt elforogtak, a menetek és a ház között egy zárt sűrítési teret képeznek. Ez csökken a rotorok forgása által, a bezárt levegő komprimálódik

4. fázis

Az összesűrített levegő kiáramlik
Sűrítési végnyomás: max. 15 bar(ü)

 
 

 
 

 

MIT CSINÁL EGY KOMPRESSZOR?

Egy kompresszorban atmoszférikus levegőt sűrítünk mechanikus energia hozzáadásával magasabb nyomáspotenciálra. A bezárt levegőmolekulák a tér csökkenése által összenyomódnak, "összesűrítődnek".
 

A CSAVARKOMPRESSZOR MŰKÖDÉSI MÓDJA

A csavarkompresszorok a rotációs kompresszorok csoportjába tartoznak, amelyek a kiszorítási elven működő kompresszorok második legjelentősebb kategóriája a dugattyús kompresszorok mellett. A csavarkompresszorokban két orsóformájú, egymásba kapcsolódó rotor található. A főrotor a meghajtó aggregát kuplungján felvett energia 85-90%-t alakítja át nyomás- és hőenergiává. A mellékrotor a szívó- és nyomóoldal közötti munkatér (rés) letömítéséről gondoskodik. A sűrítésnél a rotorok előrehaladó forgása zárja a levegő beömlő nyílást és a térfogat csökken növekvő nyomás mellett. Ezzel egyidejűleg olaj fecskendeződik a rendszerbe kenés, tömítés és hőelvezetés céljából.

 

 

 

© Copyright 2009 - PneuPlus Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. - Minden jog fenntartva.